ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Bicsérd - Mentoráló intézmény

 

 

Étkeztetés:

Aktuális

Étlap

Rendezvények

 

 

 

 

@Napló

Elektronikus ellenőrző

Elektronikus ügyintézés

 

Főoldal   ||   Bemutatkozunk   |   Dokumentumok   |   Hírek   |   Közérdekű   |   Az iskola dolgozói  |   Diákjaink   |   Órarend   |   Délutáni foglalkozások

Könyvtár   |   Diáksportkör   |   Ökoiskola   |   Minőségirányítás   |   Jó gyakorlatok   |   Hasznos linkek   |   TÁMOP 3.1.7   | TIOP-1.2.3.   |   TIOP-1.1.1.A-15/1-2015-0001   |   Mentoráló intézmény

Boldog iskola   |   Segédanyagok   |   Sulifotók   |   Suli videók   |   Támogatóink   |   Iskolagyümölcs program   |   Iskolakert

 

 

Meghívó Szakmai program III

 

Szakmai program

2014. október 17-én iskolánkban a mentoráló intézményi programsorozat keretében az érdeklődők betekintést nyerhettek egy közös táncfoglalkozásba, melyet az első osztályosoknak és nagycsoportos óvodásoknak tartott táncoktatónk. Ezt követően műhelymunka keretében az eddig eltelt időszak programjainak ismertetésére, a jó gyakorlat rövid bemutatására került sor.

2014. november 11-én a mentoráló intézményi programsorozat keretében az érdeklődők egy közös foglalkozást tekinthettek meg az óvodában Márton napi népszokások felelevenítésére. A foglalkozáson a nagycsoportos óvodások és az elsősök vettek részt. Ezt követően a látottakról konzultációt tartottunk.

2014. december 10-én a mentoráló intézményi programsorozat keretében közös karácsonyi ajándékkészítő foglalkozást láthattak az érdeklődők. Ezt követően műhelymunka keretében az eltelt időszak elemzése, értékelése történt meg.

2015. január 21-én szerdán került sor a mentoráló intézményi programsorozat keretében az eddigi időszak elemzésére, értékelésére, reflektálásra.

2015. február 25-én szerdán közös foglalkozást tekinthettek meg az érdeklődők a nagycsoportosokkal az iskolában Télűzés címen a mentoráló intézményi programsorozat keretében. Ezt követően műhelymunka keretében az eltelt időszak elemzése, értékelése történt meg.

2015. március 11-én szerdán sorra kerülő szülői értekezleten „Az iskolai élet bemutatása a leendő első osztályosok szüleinek” című prezentációval vártuk az érdeklődőket. Ezt követően kötetlen beszélgetésre került sor a felmerült kérdések megbeszélésével a mentoráló intézményi programsorozat keretében.

Szakmai program II

 

Kedves Kollégák!

 

A TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 „KÖZNEVELÉS AZ ISKOLÁBAN” című projekt módszertani innovációs modulja, a „Mentoráló Intézményi program” keretében a Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Általános Iskola Tagintézménye a decembertől márciusig tartó időszak programjaira is szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

További foglalkozásokat szeretnénk bemutatni a szakmai nyilvánosságnak az óvoda iskola átmenetet támogató „Iskolahívogató” című módszertani modell programcsomagunkból.

Ehhez kapcsolódóan szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődő pedagógust a Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Általános Iskola Tagintézményébe a fenti időszakra tervezett szakmai programjainkra.

 

 

 

3. program

 

2014.december 10. szerda 13.00 – 14.00

Hospitálás:

Karácsonyváró ajándékkészítő délután az iskolában

 

Vezeti:

Szili Attiláné

 

 

 

 

 

 

2014.december 10. szerda 14.00 – 15.00

Műhelymunka:

Elemzés, értékelés, visszacsatolás, reflektálás

 

Vezeti:

Szili Attiláné

 

 

4. program

 

2015. január 21

szerda 14.00 – 15.00

 

Hospitálás:

Eddigi időszak elemzése, értékelése, reflektálás

 

Vezeti:

Szili Attiláné

 

5. program

2015. február 25

szerda 10.00 – 11.00

 

Hospitálás:

Közös foglalkozás a nagycsoportosokkal az iskolában (Télűzés)

 

Vezeti:

Szili Attiláné

 

2015. február 25

szerda 11.00 – 12.30

Műhelymunka:

Elemzés, értékelés, visszacsatolás, reflektálás

 

Vezeti:

Szili Attiláné

6. program

2015. március 11

szerda 17.00 óra

Hospitálás:

Szülői értekezlet

Az iskolai élet bemutatása a leendő első osztályosok szüleinek

Reflektálás

Vezeti:

Szili Attiláné

Vér Józsefné

 

A programokat elsősorban alsós tanítóknak ajánljuk.

Projektünkön való részvétel ingyenes.

A rendezvényekre jelentkezni lehet 06 73 472-268-as telefonszámon Szili Istvánné iskolatitkárnál, vagy az iskola e-mail címén: suli.bicserd@freemail.hu a tervezett programok előtt legkésőbb 3 munkanappal.

 

Tisztelettel:

Vér Józsefné

igazgató

Bicsérd: 2014. november 26.

 

 

Szakmai program I

 

Szakmai program I.

 

 

 

1. program

 

2014.október 17. péntek 10.50 – 11.35

Hospitálás:

Közös foglalkozás az 1. osztályban a nagycsoportosokkal

 

Vezeti:

Szili Attiláné, Balogh János

 

 

 

 

 

 

2014.október 17. péntek 11.45 – 12.30

Műhelymunka:

- elemzés, értékelés, visszacsatolás

- Jó gyakorlat rövid bemutatása

- az eltelt időszak program elemeinek bemutatása

 

Vezeti:

Szili Attiláné

 

 

2. program

 

2014.november 11. kedd 10.00 – 11.30

 

Hospitálás:

Közös foglalkozás az óvodában a nagycsoportosokkal

- reflektálás

 

Vezeti:

Szili Attiláné

Kovácsné Nagy Katalin

 

A programokat elsősorban alsós tanítóknak ajánljuk.

Projektünkön való részvétel ingyenes.

Jelentkezni iskolánk telefonszámán: 06 73 472-268 Szili Istvánné iskolatitkárnál, vagy az iskola e-mail címén: suli.bicserd@freemail.hu lehet 2014. október 16-án, 12.00-ig.

 

Tisztelettel:

Vér Józsefné

Tagintézmény-vezető

Bicsérd: 2014. október 13.

 

Köznevelés az iskolában

Szentlőrinci Általános Iskola

Bicsérdi Általános Iskolai Tagintézménye

7671 Bicsérd, Rózsa u. 16/b

Telefon és fax: 73 472 268

e-mail: suli.bicserd@freemail.hu

 

Kedves Kollégák és Szülők!

 

Örömmel adjuk hírül, hogy a TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 „KÖZNEVELÉS AZ ISKOLÁBAN” kiemelt projekt keretében meghirdetett sikeres pályázatunkkal 2014. október 1-től elnyertük a Mentoráló Intézmény címet.

A pályázatra beküldött módszertani modellünk címe: Iskolahívogató módszertani modell az óvoda - iskola átmenet megkönnyítésére.

A módszertani modell rövid ismertetése:

Az Iskolahívogató jó gyakorlatot azért ajánljuk, mert az óvoda- iskola átmenetet megkönnyítését segíti a célcsoportok számára a következő területeken:

  • A gyerekek számára biztosítja a felszabadult, szorongásmentes iskolakezdést, valamint az egyéni képességek kibontakoztatását, differenciált fejlesztést, az eltérő képességű és hátterű gyerekek sikeres iskolakezdését.
  • Az óvodapedagógusok és tanítók szakmai munkájának harmonizálását, intézményfejlesztést.
  • Az iskola és a szülői ház kapcsolatának erősítését.

Ez a programsorozat iskolánkban már több mint két éve működik, így az esetleges problémákat megoldottuk. Világossá vált számunkra az évek során, hogy a programelemek az igényekhez igazodva bármikor változtathatók (témában, számában, időben), így könnyű a helyi igényekhez igazítani a jó gyakorlatot.

A program bevezetése óta jelentősen javult az óvoda és az iskola szakmai együttműködése. A gyerekek valóban zökkenőmentesen kezdik az iskolát, csak egészséges mértékben izgulnak. A tanítók a gyerekek és szüleik alaposabb megismerésnek köszönhetően jobban biztosítják az egyénre szabott, differenciált fejlesztést.

Az intézményi kiterjesztés megtörtént, az évek során minden tanítónk volt megvalósítói szerepben. Mindannyian pozitív tapasztalatokról számoltak be.

Ehhez kapcsolódóan szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt tervezett szakmai programjainkra.