ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Szentlőrinci Általános Iskola Zsigmond Király Általános Iskola Tagintézménye

 
 
 
 
 
Herczeg Levente 5.osztályos, Elek Nimród 8.osztályos tanulónk eredményesen szerepelt a "Tudásbajnokság" tanulmányi versenyen.
Nagyon büszkék vagyunk rájuk!
Felkészítő pedagógus: Szücs Katalin
 
 
 
Kedves Szülők!
 
Az Általános Iskolai beiratkozás dátuma 2024. április 18-19-én lesz. Előzetesen elektronikusan is jelentkezhetnek. Ennek menetét a Szülői tájékoztatóban találják.

A szülői tájékoztató megtekintése >>

 
 
Kedves Szülők! Betekintést nyerhetnek iskolánk életébe. Sok szeretettel várjuk Önöket november 13-17-ig a táblázatban feltüntetett időpontokban. Csengetési rendünk:
1.óra 8.00-8.45
2.óra 8.55-9.40
3.óra 10.010.45
4.óra 10.55-11.40
5.óra 11.50-12.35
6.óra 12.40-13.20

 
Ha ősz, akkor ERDŐK HETE program!
A Dráva Völgye Technikum és Gimnázium idén is megrendezte a már szokásosnak mondható Erdők hete programot Középrigócon. Terepen, illetve kiállítótermekben mutatták be az erdők növény- és állatvilágát, az erdő- és a vadgazdálkodást, illetve az egyes munkákhoz használt gépeket, eszközöket. A gyerekek aktív részesei voltak a bemutatóknak. Kérdeztek, érdeklődtek, tanultak, és észrevétlenül kilométereket gyalogoltak a gyönyörű őszi erdőben.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a szülőknek és kollégáinknak, valamint Szabadszentkirály és Velény Községek Önkormányzatának, a gyerekek szállításában való önzetlen segítségért!
 

 

Iskolánk ebben az évben is műsorral emlékezett meg az 1956-os forradalom évfordulójáról. Az igen színvonalas előadásban felsős diákjaink (Baranyai Natália, Elek Nimród, Herczeg Levente, Orsós Henrietta, Pápai Amanda, Pápai Brigitta és Vogl Jázmin) szerepeltek. A gyerekeket Szücs Katalin készítette fel. Alsós diákjaink kórusukkal segítették a fellépést, Bakné Szabó Judit felkészítése mellett. Köszönjük!

Videó >>

 

2023.10.11-én a 7. osztàlyos diàkjaink a szentlőrinci Déli ASzC Ujhelyi Imre Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba làtogattak pályaorientációs nap keretein belül. Egy rövid előadás alatt betekintést nyerhettek az iskola felépìtésébe, követelményrendszerébe, az elsajátítható szakmàkba.
A tankertben kipróbàlhattàk a traktorozàst, drónbemutatót làthattak. Az állattenyésztés, a növénytermesztés szakszerű eljàràsbeli fortélyaiba kaptak bevezetést. Köszönjük a szervezést Szekér-Popovics Andrea tanárnőnek.

 

 

 

Tisztelt Szülők!

A Szentlőrinci Általános Iskola Zsigmond Király Általános Iskola Tagintézménye tájékoztatja a szülőket, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 27.§ (2) pontjában leírtak szerint, az iskola hét órától tizennyolc óráig – vagy addig, amíg a tanulók jogszerűen tartózkodnak az intézményben – gondoskodik a tanulók felügyeletéről.

 

 

 

Hagyományunkhoz híven idén is megrendeztük a magyar népmese napját, a ezúttal tanórai keretek között. A gyerekek különböző nehézségi szintű feladatokat oldottak meg a mese témakörében. Ahogy a képek is bizonyítják, - a hatalmas koncentrálás mellett - játékos és vidám hangulatban teltek az órák. 

 

Tanszercsomagosztas módosítás: 

Tisztelt Szülő!

Az elmúlt tanévek kezdetén Ön és az Ön gyermeke(i) ingyenes tanszercsomagot kapott/kaptak az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 projektből. A tanszercsomagot Ön akkor vehette át, ha az osztáskor bemutatásra került a rendszeres gyerekvédelmi kedvezményre (továbbiakban: RGYK) való jogosultságot igazoló határozat. Szeretnénk felhívni tisztelt figyelmét, hogy ellenőrizze az RGYK határozat érvényességét – jellemzően 2023. augusztus 31-i érvényesség miatt – annak érdekében, hogy a jövőben hasonló ingyenes szolgáltatást igénybe tudjon venni.  Köszönjük.

Tisztelettel:

Frittmann-Juhász Tünde,tagintézmény-vezető

 

 
 
Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!
Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Holcim Magyarország Kft. Közösségi Értékprogramjának keretében iskolánk 500.000 Ft-os támogatást nyert a "Szabadszentkirályért Egyesülettel" együttműködve, így játszótér kialakítása valósulhatott meg az iskola udvarán. A megvalósításhoz egyéb forrásokra és támogatásra is szükségünk volt, így külön köszönjük a Juhász Aszfalt Kft.-nek a társadalmi munkáját a földmunkák elvégzéséhez, valamint a Szigetvári Tankerületi Központnak a homok finanszírozásához nyújtott anyagi segítségét.
 

 

 

 
 
 
 

Tisztelt Szülő / Tisztelt Gondviselő!
Tájékoztatjuk, hogy az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” című projektbe keretében a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkező 1-8 évfolyamos tanulók részére is sor kerül a tanszercsomagok kiosztására. (Azok számára, akik még nem kaptak a tanév kezdetekor)
A csomagok osztása a tervek szerint a 2022. december 8-a előtt megtörténik. Az osztás helyéről és pontos idejéről a későbbiekben fogunk tájékoztatást adni.
Tájékoztatjuk, hogy a Projektben foglalt jogosultsági feltételeknek történő megfelelés alátámasztására a rendszeres gyermekvédelmi igazolás szolgál, amit a tanszercsomagok átvételekor az intézmény dolgozói részére be kell mutatniuk. A jogosultsági feltételeknek való megfelelésre vonatkozóan a tanszercsomag átvétele során az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásával egyidejűleg nyilatkozatot is tesz.
Tájékoztatjuk, hogy a tanszercsomag átvételéhez a gyermek TAJ száma és OM (oktatási) azonosítószáma is szükséges, így az átvételkor ezen igazoló iratokat kérjük, hozza magával. A tanszercsomagok az átadás-átvételi jegyzőkönyvben foglalt adatok megadását követően, a kedvezményezett gyermek képviseletében a törvényes képviselő (szülő) vagy gondviselő által történő aláírást követően vehetők át.
Tájékoztatjuk, hogy az átadás-átvételi jegyzőkönyvben megadott személyes adatokat a Klebelsberg Központ kizárólag az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú Európai Uniós projekt megvalósításával összefüggő feladatainak végrehajtása céljából kezeli, az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, rendelkezéseinek megfelelően, a projekt zárását követő fenntartási időszak végéig.
Ammenyiben kérdései lennének kérjük forduljanak bizalommal intézményünkhöz.

Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde, tagintézmény-vezető

 
Nyílt hét
 
 
Iskolánkban kiemelkedő tehetséggondozó munka folyik, ezért 10.000 Ft értékű könyv vásárlási kedvezményre jogosító kuponnal gazdagodtunk.
Köszönjük Szücs Katalin tanárnőnek.

 
 
Pályaorientációs nap
 
 
 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk.
 
 
Az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® - ESSD) elnevezésű nemzetközi projekthez való csatlakozással iskolánk is hozzájárul a mindennapos testmozgás népszerűsítéséhez.
A programban való eredményes részvételért 40.000 forint értékű utalványt nyert intézményünk, melyet sportszerek vásárlására fogunk felhasználni.
 
 
EFOP pályázat keretén belül ellátogathattunk Bükkösdre, az Ökoparkba. A kirándulás jó hangulatban telt. Köszönjük a Bükkösdi Általános Iskolának a meghívást.
 

Tájékoztatom a kedves szülőket a 2022/2023. tanév rendjében történt változásokról.
A 2022/2023. tanévben a  téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. december 21. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. január 9. (hétfő).
A 2022/2023. tanévben a tanítási év utolsó tanítási napja 2023. június 16-ra(péntek) módosult.
Az R. 7. § (1) bekezdésében meghatározott őszi szünet a 2022/2023. tanévben nem adható ki.

Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde, tagintézmény-vezető

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek! /2022.09.07-09/

A zánkai Erzsébettáborral kapcsolatos legfontosabb információk a következők:
Utazás – vonattal (oda-vissza), szentlőrinci vasútállomásról indul a vonat 2022. 09.07-án 8.29 perckor. Kérem a szülőket, hogy legkésőbb 8:15-re hozzák a gyermekeiket az állomásra, ott fogjuk őket várni!

A csomagok a gyerekekkel utaznak, így lehetőleg annyi csomagot küldjenek a gyerekekkel, amelyet elbírnak, hiszen az utazás során, valamint a tábor területén azt nekik kell vinniük! Legyen egy kis táska, amiben az ital, ennivaló, iratok, költőpénz van, hogy ne kelljen a bőröndben keresgélniük.
Hazaérkezés: 2022.09.09.-én 12:57 perckor érkezik a vonat Szentlőrincre, ahonnan szintén kérjük a szülők segítségét a gyerekek hazaszállításában.
Amit hozzanak magukkal a gyerekek:
- meleg ruha
- váltóruha: minden napra póló, rövidnadrág
- pizsama
- papucs+ zárt cipő (sportcipő)
- alsónemű+ zokni
- törölköző
- tisztasági szerek (fogkefe +fogkrém +tusfürdő)
- kulacs
- hátizsák
- a rendszeresen szedett gyógyszereket mindenképp küldjék el gyermekükkel, és erről legyenek szívesek a kísérő pedagógusokat is tájékoztatni az utazás előtt
- szúnyog-és kullancsriasztó spray
- esőkabát
- zsebpénz
Diákigazolvány, személyigazolvány legyen minden gyermeknél! Telefont kérem ne küldjenek a gyerekekkel!Ha a gyermek szeretne fotózni, akkor fényképezőgépet, vagy tablettet hozhatnak. Fotókat készítünk, folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket a facebook oldalon/csoportokban. Probléma esetén úgyis telefonálunk. A telefonos beszélgetések a gyerekeket megzavarják, nyugtalanná tehetik, kerüljük el! Megértésüket köszönjük!
Kísérő pedagógusok:
Bakné Szabó Judit
Szücs Katalin
Frittmann-Juhász Tünde
A teljes körű ellátás, napi ötszöri étkezés biztosított. 24 órás gyermekorvosi ügyelet szintén biztosított. Az egészségügyi nyilatkozatokat hétfőn hazaküldjük, kedden mindenki hozza visssza, ezen dokumentum nélkül nem lehet a táborban részt venni!
Izgalmakkal teli várakozást kívánunk!

További képek megtekintése >>

 

 

 
 
Tisztelt Szülő / Tisztelt Gondviselő!
Tájékoztatjuk, hogy az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” című projektbe keretében a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű 1-8 évfolyamos tanulók részére a 2022/2023-as tanévben is tanszercsomagok osztására kerül sor.
A csomagok osztása a tervek szerint a 2022/2023-as tanév kezdése előtt, de legkésőbb a tanév második hetéig megtörténik, az osztás helyéről és pontos idejéről a későbbiekben fogjunk tájékoztatást adni.
Tájékoztatjuk, hogy a Projektben foglalt jogosultsági feltételeknek történő megfelelés alátámasztására a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetről kiállított igazolás, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultságáról szóló dokumentum szolgál, amit a tanszercsomagok átvételekor az intézmény dolgozói részére be kell mutatniuk. A jogosultsági feltételeknek való megfelelésre vonatkozóan a tanszercsomag átvétele során az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásával egyidejűleg nyilatkozatot is tesz.
Tájékoztatjuk, hogy a tanszercsomag átvételéhez a gyermek TAJ száma és OM (oktatási) azonosítószáma is szükséges, így az átvételkor ezen igazoló iratokat kérjük, hozza magával. A tanszercsomagok az átadás-átvételi jegyzőkönyvben foglalt adatok megadását követően, a kedvezményezett gyermek képviseletében a törvényes képviselő (szülő) vagy gondviselő által történő aláírást követően vehetők át.
Tájékoztatjuk, hogy az átadás-átvételi jegyzőkönyvben megadott személyes adatokat a Klebelsberg Központ kizárólag az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú Európai Uniós projekt megvalósításával összefüggő feladatainak végrehajtása céljából kezeli, az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, rendelkezéseinek megfelelően, a projekt zárását követő fenntartási időszak végéig.
Sikeres tanévet kívánunk! Ammenyiben kérdései lennének kérjük forduljanak bizalommal intézményünkhöz.
A tanszercsomagok tartalma a következő:
1. évfolyamos induló tanszercsomag (fiú kiszerelésben, illetve lány kiszerelésben):
Tartalma: 1 db felszerelt tolltartó, 5 db grafitceruza, 3 db négyzethálós füzet A5 „27-32”, 6 db vonalas
füzet A5 „14-32”, 3 db sima füzet A5 „20-32”, 4 csomag írólap, 2 csomag műszaki rajzlap A4, 1 db vonalzó, 1 db mappa rajzoknak, 1 db ragasztóstift, 1 db vízfesték készlet, 3 db szőrecset, 1 db ecsettál, 1 db zsírkréta készlet, 1 db barkácsolló, 1 db diákigazolvány tartó, 1 db logikai játék, 1 db óralap, 1 csomag számolópálcika, 1 csomag számolókorong, 1 db mérőszalag, 1 db postairon, 1 db tisztasági csomag, 1 db tanszercsomag zsák.
2. évfolyamos tanszercsomag
Tartalma: 6 db grafitceruza, 4 db golyóstoll, 1 db színesceruza készlet, 1 db radír, 4 db négyzethálós füzet A5 „27-32”, 5 db vonalas füzet A5 „16-32”, 4 db sima füzet A5 „20-32”, 4 csomag írólap, 1 csomag műszaki rajzlap A4, 1 db vonalzó, 1 db mappa rajzoknak, 1 db ragasztóstift, 1 db vízfesték készlet, 3 db szőrecset, 1 db ecsettál, 1 db barkácsolló, 1 db tanszercsomag zsák.
3. évfolyamos tanszercsomag
Tartalma: 6 db grafitceruza, 4 db golyóstoll, 1 db színesceruza készlet, 1 db radír, 4 db négyzethálós füzet A5 „27-32”, 5 db vonalas füzet A5 „12-32”, 4 db sima füzet A5 „20-32”, 4 csomag írólap, 1 csomag műszaki rajzlap A4, 1 db vonalzó, 1 db mappa rajzoknak, 1 db ragasztóstift, 1 db vízfesték készlet, 3 db
szőrecset, 1 db ecsettál, 1 db barkácsolló, 1 db tanszercsomag zsák.
4. évfolyamos tanszercsomag
Tartalma: 5 db grafitceruza, 5 db golyóstoll, 1 db színesceruza készlet, 1 db radír, 4 db négyzethálós füzet A5 „27-32”, 6 db vonalas füzet A5 „21-32”, 4 db sima füzet A5 „20-32”, 4 csomag írólap, 2 csomag műszaki rajzlap A4, 1 db vonalzó, 1 db mappa ajzoknak, 1 db ragasztóstift, 1 db vízfesték készlet, 3 db
szőrecset, 1 db ecsettál, 1 db barkácsolló, 1 db tanszercsomag zsák.
5., 6. és 8. évfolyamos tanszercsomag
Tartalma: 4 db grafitceruza, 7 db golyóstoll, 1 db színesceruza készlet, 1 db radír, 1 db körző, 1 db vonalzó, 2 db háromszögvonalzó, 1 db szögmérő, 4 db négyzethálós füzet A4 „87-32”, 7 db vonalas füzet A4 „81-32”, 1 db sima füzet A4 „80-32”, 1 csomag műszaki rajzlap A4, 1 db mappa rajzoknak, 1 db tanszercsomag zsák.
7. évfolyamos tanszercsomag
Tartalma: 4 db grafitceruza, 7 db golyóstoll, 1 db színesceruza készlet, 1 db radír, 1 db körző, 1 db
vonalzó, 2 db háromszögvonalzó, 1 db szögmérő, 4 db négyzethálós füzet A4 „87-32”, 7 db vonalas füzet
A4 „81-32”, 1 db sima füzet A4 „80-32”, 1 csomag műszaki rajzlap A4, 1 db mappa rajzoknak, 1 db tudományos számológép, 1 db tanszercsomag zsák.
Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde, tagintézmény-vezető
 
 
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Tanévnyitó ünnepségünket 2022. szeptember 1-jén 8 órakor tartjuk az iskola udvarán, rossz idő esetén az aulában. Megjelenés az alkalomhoz illő öltözetben!
A tankönyvek, bérletek az első tanítási napon kerülnek kiosztásra! Mindenki hozzon magával iskolatáskát, íróeszközt, jegyzetfüzetet, valamint a rajz/technika órákra való felszerelést is!
Napközit/tanulószobát, ebédet biztosítunk a gyerekeknek! Megkérem a szülőket, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az idei tanévben is gyermekeiket az iskola épületén kívül legyenek szívesek megvárni a tanítás befejeztével, az iskolai élet zavartalan működése érdekében. Köszönöm megértésüket!
Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde, tagintézmény-vezető
 
 
A Lafarge Közösségi Értékprogram keretében iskolánk Digitális infrastruktúra fejlesztése a Zsigmond Király Általános Iskolában c. projekttel 480.000 Ft-os támogatást nyert a "Szabadszentkirályért Egyesülettel", így interaktív táblával és projektorral sikerült felszerelnünk egyik tantermünket.

 

 

 

 

 

Beiratkozás 2022

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
a Szentlőrinci Általános Iskola Zsigmond Király Általános Iskola Tagintézményében
az ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁSOKRA

2022. április 21-én 8.00-18.00 óra között és
2022. április 22-én  8.00-16.00 óra között kerül sor
az iskola épületében az iskolatitkári irodában.

Tanköteles a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti.
A 2022/2023-as tanévben a 2016. augusztus 31-én, vagy az előtt született gyermekek válnak tankötelessé.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
•    A gyermek nevére kiállított személyazonosító igazolvány
•    A gyermek hatósági igazolványa (TAJ)
•    A gyermek születési anyakönyvi kivonata
•    A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
Ha van, akkor:
szakértői bizottság szakértői véleménye
•    szülők lakcímét igazoló hatósági igazolványa
•    a diákigazolványhoz szükséges:
-  a tanuló az okmányirodában készítteti (születési anyakönyvi kivonat vagy egyéb érvényes személyazonosító okmány szükséges, a fényképkészítés ingyenes)
-  az itt kapott Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) adatlapját az intézményünkbe beadja, amit az Oktatási Hivatal felé rögzítünk és továbbítunk elektronikus úton
Az általános iskola beiskolázási (működési) körzete: Szabadszentkirály, Gerde, Pécsbagota, Velény községek közigazgatási területe.
Tájékoztatjuk a szülőket, hogy elektronikus ügyintézéssel történő jelentkezésre is van lehetőség (2022. április 6. 0:00 – 2022. április 22. 12:00 között), de a beíratáson minden szülőnek személyesen is meg kell jelennie az intézményben.
Az elektronikus ügyintézés a KÖFOP 1.00-VEKOP 15 – 2017 00054 Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE) projektben kifejlesztett ügyintézési felületen lehetséges (
https: //eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap ).
Felhívjuk a figyelmet, hogy a beiskolázási körzeten kívüli kérelmeket az iskolában csak előjegyzésbe vesszük és a jelentkezés elfogadásáról vagy elutasításáról a szülők írásban kapnak értesítést.
 Várjuk gyermekeiket iskolánkban!

Frittmann-Juhász Tünde, tagintézmény-vezető

 

Idegen nyelvi mérés eredményei (2021)

Idegen nyelvi mérés- 6.osztály-angol nyelv
2021 Olvasott szöveg Hallott szöveg összesített eredmény
40% 53% 47%
20% 80% 50%
40% 47% 43%
27% 53% 40%
53% 40% 47%
53% 47% 50%
53% 73% 63%
80% 93% 87%
87% 93% 90%

 


Idegen nyelvi mérés- 8.osztály-angol nyelv
2021 Olvasott szöveg Hallott szöveg összesített eredmény
40% 60% 50%
95% 90% 93%
50% 55% 52%
65% 75% 70%
45% 50% 47%
25% 55% 40%
 
 
Beiratkozás a 2021/2022-es tanévre
 

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 

2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

 

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett

Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

Személyesen történő beiratkozás előzetes egyeztetés során valósulhat meg, időpontot az alábbi telefonszámon (+36-73/472-252) kérhet minden hétköznap

8:00-16:00 óra között.

 

Személyes beiratkozás esetén az alábbi dokumentumokra van szükség:

•       A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány

•       A gyermek nevére kiállított TAJ kártya

•       A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

•       Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

•       Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

•       Nyilatkozat hit- és erkölcstan vagy etika tanulásáról; hit- és erkölcstan választása esetén meg kell jelölni, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését igényli a gyermeke számára

A nyilatkozatokat az intézmény készíti elő.

 

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

 

Az intézmény 2021. április 23-ig hozza meg döntését a gyermek/gyermekek felvételéről és ezután küldi ki a tájékoztatást.

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Szigetvári Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 

Amennyiben a beiratkozással kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, szívesen állunk rendelkezésére a +36-73/ 472-252 –es telefonszámon, minden hétköznap 8-16 óra között, vagy e-mailben az szabadszentkiralyaltiskola@gmail.com címen.

 

Tisztelettel:

Frittmann-Juhász Tünde tagintézmény-vezető

 
 
 

Bemutatkozunk
Az intézmény beiskolázási körzete Szabadszentkirály, Gerde, Pécsbagota és Velény községek. Az iskolában 1-8. évfolyamon egy-egy tanulócsoport működik.
Az iskola szép környezetben, parkos, ligetes kiépítésben található. Focikapuk, homokozó, kosárlabda palánkok teremtik meg mozgás lehetőségét. Minden tanulócsoport önálló tanteremmel rendelkezik. Egy 2004-ben megnyert PHARE pályázatnak köszönhetően az intézmény épülete bővült egy új szárnnyal. Természettudományos szaktanterem, 24 munkaállomásos informatikai szaktanterem és multimédiás könyvtár illetve egy fejlesztő szoba kiépítésére került sor ekkor. 2007-ben konzorciumi keretek közt, HEFOP pályázattal megvalósult a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelése, melyet az óta is folytatunk. A pályázatnak köszönhetően több modern oktatástechnikai eszközzel bővült a rendelkezésünkre álló eszközpark.

Az elmúlt években kiépült egy nyelvi labor is, jó lehetőséget teremtve ezzel a még korszerűbb, a 21. század kihívásaira rugalmasan válaszoló nyelvoktatásra, új munkaformák kipróbálására.
Újszerű tanulásszervezési technikákat és módszereket alkalmazunk az oktatásban. Erősítjük a digitális tartalmak, és az IKT tan-eszközök gyakorlatban való használatát. Az osztálytanítók és osztályfőnökök négy évig kísérik osztályukat. A kötelező tanórán kívüli tevékenységeket – informatika, színjátszó könyvbarát, matematika, angol, ügyes kezek, fizika szakkörök egészíthetik ki. A tömegsport foglalkozásokon lehetőség nyílik a rendszeres test-mozgásra.

Délutánonként kosárlabdázni, korcsolyázni, úszni, túrázni lehet. A 8. évfolyamosok részére felvételire való felkészítést szervezünk matematika, magyar és angol tan-tárgyakból. A hátrányos helyzetű és SNI tanulók esélyegyenlőségének javítását a szegregációmentes együttnevelési környezet kialakításával biztosítjuk.

A tehetséggondozás megvalósításának lehetősége a tanulmányi versenyeken való részvétel. Az pályázatok lehetőségeit kihasználva széles körű szabadidős kínálata van intézményünknek (őszi-tavaszi túrák, erdei iskola, nyári táboroztatás). Rendezvényeink az összetartozás élményét erősítik. Iskolai ünnepélyeink egyben települési ünnepélyek is.

Céljaink: Intézményünkben olyan légkört kívánunk teremteni, ahol a gyermekek otthon érzik magukat. Szeretnénk olyan gyermekeket nevelni, akik körében a tudásnak, a szorgalomnak és a munkának becsülete van;

· kötődnek lakóhelyükhöz;

· szeretik és védik a természetet;

· az emberi kapcsolatok kialakításában az egymás tiszteletén alapuló együttműködésre törekszenek;

· elfogadják a másságot;

· gyakorlatiasak, nyitott gondolkodásúak;

· képességeik szerint a legtöbbet akarják és tudják önmagukból kihozni.

Iskolánk leendő első osztályos taulói Meixner módszerrel fogják megtanulni az írást, olvasást. Ez egy komplex módszer, ami nem választja külön a készségeket. Minden órán történik beszédfejlesztés, új betű olvasni tanulása, írástanulás. Az elmélyülést segíti a fonomimika, ami azt jelenti, hogy minden betűhöz társítunk kézjelet. Ezekkel a jelekkel nagyon sok hasznos játékot játszunk, játszva tanulunk egészen 4. osztályig. A számokat, és a számolást 20-ig sok-sok játékkal, tapasztalati úton tanuljuk. 

Az elsősök már a tanév elejétől bekapcsolódnak az iskolai életbe, részt vesznek a programokban. Pl. papírgyűjtés, kirándulás több évszakban, és a rendszeresen ismétlődő eseményeken: erdők hete, Márton napi fáklyás felvonulás, adventi készülődés. Iskolánk megmozgatja a családokat is, amit a gyerekek nagyon szeretnek: farsang, gyereknap. Az idei tanévben kezdődött az iskolakert program, ami szintén megcélozza a gyerekek, az iskola és a szülők együtt munkálkodását. Reméljük a Covid helyzet elmúltával célba érnek ezek a kezdeményezések. Az iskolakert nemcsak közös tevékenységekhez juttat hozzá bennünket, de tapasztalati úton segíti a tanulást is.

A pályázatokon nyert támogatások, programok színesítik mindennapjainkat: úszni járunk, közösségi teret hozunk létre, egészséges táplálkozással ismerkedünk, a Praxis közösségtől sokat tanulunk az elsősegélyről, helyes életvitelről. Projektnapokat, projektheteket szervezünk egy-egy téma köré, mint a víz világnapja, a költészet napja, a Föld napja, vagy könnyebb témák köré, mint a Mikulás, a Márton nap, a húsvét, Zsigmond – napok.

A felsorolás nem teljes, de talán elégséges, hogy kedvet hozzon leendő kis elsőseink iskolánkba íratásához.

 

 

 
Tájékoztatás
 

17/2021.(III.5) EMMI határozat értelmében 2021. március 8-ától 2021. március 31-éig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. A határozatban foglaltak szerint az intézményben gyermekfelügyelet megszervezésére sem lehet lehetőség.

Az intézmény kommunikációs csatornája a KRÉTA rendszer DKT felülete, melyet az alábbi linken, bejelentkezést követően lehet elérni:

https://klik201052014.e-kreta.hu/

Az iskola azon diákok számára, akik nem rendelkeznek a digitális oktatáshoz szükséges eszközzel, korlátozott számban tabletet tud biztosítani. A jelenlegi helyzet nem szünetet jelent a tanulók számára. Az elkövetkezendő hetekben órarendszerinti digitális oktatás lesz. A tanulók kötelessége, hogy részt vegyenek a pedagógusok óráin és az általuk kiadott feladatokat határidőre visszaküldjék. Az osztályfőnökök segítségével az intézmény tanulói a mai napon megismerkedtek a felület biztos használatával. Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy a digitális órák során a tanulók videófelvételt, hang és képanyagot nem készíthetnek, a pedagógus, a résztvevők hozzájárulása nélkül.

Az intézményben minden munkanapon 8-16 óráig telefonos ügyeletet tartunk, szívesen állunk a rendelkezésükre!

Intézmény telefonszáma: +36-73/472-252

Köszönöm az együttműködést, vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde tagintézmény-vezető

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

Örömmel tájékoztatom Önöket/Titeket, hogy a LAFARGE Közösségi Érték Program Társadalmi Tanácsa támogatásra érdemesnek találta az Egészségmegőrzés, egészséges életmód kialakítása és fenntartása a Zsigmond Király Általános Iskolában c. projektünket. Ennek köszönhetően 300 000 Ft támogatást nyertünk az iskolakert kibővítésére. 

Köszönöm a pályázatban való részvételt Fürnstallné Keller Anita tanítónőnek. 

Tegyünk együtt az iskolánkért! 

Jó munkát kívánok mindenkinek!

 

Frittmann-Juhász Tünde

tagintézmény-vezető

 

 

Tisztelt Szülők!

Kedves Gyerekek!

 

Európai Diáksport Napja alkalmával megrendezésre kerülő projektnapunkat támogatásban részesítette a  Magyar Diáksport Szövetség. Így 20.000. Ft-os ajándékcsomaggal gazdagodott iskolánk. Jó egészséget, kellemes sportolást kívánok az ajándékokhoz!

 

Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde

                      tagintézmény-vezető

 

 

Kedves Szülők!

Örömmel adunk hírt arról, hogy készült egy kisfilm az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAMRÓL, amely hangsúlyozza a program környezeti nevelésben betöltött szerepét, az oktatásban való fontosságát.

A film linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=zWUeQ_mIeD8&t=6s

 

Tisztelt Szülők!

Jelenlegi információink szerint a 2020/2021-es tanév a megszokott rend szerint kezdődik. 2020. szeptember 1-én reggel 8 órakor lesz a tanévnyitó ünnepély az iskolában, melyen a megjelenés kötelező, alkalomhoz illő öltözetben. (fehér blúz/ing, sötét színű nadrág/szoknya). A tanulók ezen a napon kapják meg a tankönyveiket. Az első tanítási napon órarend szerinti tanítás lesz, így kérem, hogy küldjenek táskát, tolltartót, füzeteket. A hazautazás a fél 4-es busszal történik. Kérem a kedves szülőket, hogy a tanév végén kiküldött tanszerlista alapján vásároljanak be gyermekeiknek. Az esetleges változásokról időben tájékoztatom Önöket.

Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde, tagintézmény-vezető

 

 

Tisztelt Szülők!

A tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik. Június másodikától, intézményünk kiscsoportos illetve egyéni foglalkozásokat szervez a tanulók felzárkóztatása céljából. Erről az érintett tanulók szülei írásban is kapnak értesítést, hogy mikor, melyik nap van lehetőségük a gyermekeiknek részt venni a foglalkozásokon.

Előzetes felmérések szerint megszerveztük a június 2-ától június 26-a közötti időszakban az ide járó gyermekek felügyeletét. Kérem a kedves szülőket, hogyha az igényfelmérés óta változás történt, és kérik a gyermekük felügyeletét, akkor azt a gyermek érkezése előtt 2 nappal jelezzék az intézmény felé, hiszen biztosítanunk kell a háromszori étkezést is.

A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára a szünidei étkeztetés szabályai vonatkoznak.

Tanévzárás:

2020. június 19. 16 órakor ballagás és tanévzáró ünnepély az iskola udvarán. A ballagáson csak a 7. osztályos tanulók és a ballagók vehetnek részt. A ballagó diákok számára fejenként maximum 6 fő hozzátartozót tudunk fogadni, a kötelező távolságok betartásával, az erre kijelölt helyeken, szájmaszk használatával. Rossz idő esetén a Kultúrházban lesz az ünnepség.

Közös tanévzáró ünnepség nem lesz, a többi osztály (1.-6. osztály) 16 órakor az osztálytermében átveszi a bizonyítványt, jutalomkönyvet. Az osztályban is kötelező a szájmaszk használata. A szülők nem mehetnek be az osztálytermekbe.

Kérem az előírások betartását, köszönöm együttműködésüket.

Tisztelettel: Frittmann-Juhász Tünde tagintézmény-vezető

 

 

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza.

Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy
• amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik.

• amennyiben másik intézményt választanak, akkor be kell nyújtani egy jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg.

2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:
• olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola .
• a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.
Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban (2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között) a nem állami fenntartású/ állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező iskolába, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata 2. d) pontja szerint].

Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.
• A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
• A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
• A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
• Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
• Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.
Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozást/megerősítést semmilyen módon nem tudja megvalósítani, iskolánk titkárságán a 73/ 472-252 –es telefonszámon kérhet segítséget minden hétköznap 8-12 óráig, vagy e-mailben az szabadszentkiralyaltiskola@gmail.com címen.

Köszönjük megértesüket!

Frittmann-Juhász Tünde 

tagintézmény-vezető

 
 
Kedves Szülők!
Az e-naplóba való belépés az alábbi linken lehetséges:
https://klik201052014.e-kreta.hu
Felhasználói név a gyermek oktatási azonosítója(diákigazolványon megtalálható) jelszó a gyermek születési ideje kötőjelekkel(pl.: 2000-01-01) Ha a KRÉTA rendszerbe belépési problémáik adódnak,  az alábbi elérhetőségen jelezhetik Frittmann-Juhász Tünde tagintézmény-vezetőnél:

 

 

Tisztelt Szülők!

A jelenleg kialakult helyzet következtében kérem Önöket, hogy gyermekeik 2020. március 16-ától, hétfőtől határozatlan ideig ne jelenjenek meg az köznevelési intézményben.
Tájékoztatom továbbá, hogy haladéktalanul, de legkésőbb hétfő (2020. március 16.) reggel 08.00 óráig legyenek szívesek jelezni, ha nem tudják biztosítani gyermekeik napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletét, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését.
(Az iskola telefonszáma: +36-73-472-252).
Kérjük, hogy csak azon szülők éljenek ezzel lehetőséggel, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. (egészségügyi dolgozó, rendvédelmi szerv). Ezúton szeretném felhívni a szülők figyelmét arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek. Hangsúlyozni kell, hogy a jelenlegi helyzet nem oktatási szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását. A digitális oktatás megszervezése és egyéb tudnivalók ügyében még folynak a szükséges egyeztető tárgyalások, erről később adunk tájékoztatást.

Köszönettel:      Frittmann-Juhász Tünde
                         tagintézmény-vezető

 

 

Tagintézmény vezető: Frittmann-Juhász Tünde (Vezetői pályázat)

 

Egy kis iskolatörténet Az 1840-es évek elejétől rendelkezünk írásos bizonyítékkal arról, hogy a településnek saját, római katolikus felekezeti iskolája volt. A 6 osztályos iskola tanulói 6-tól 12 éves korukig jártak ide. A 13-15 évesek úgynevezett ismétlőiskolába iratkoztak, ami vasárnapi iskolát jelentett, a tanítónak külön díjazás járt érte. Az iskola abban az időben egy tanerővel működött. A tanító a szomszédos Varjas község iskolájában is tanított. A kántortanító Koszér István volt. 1895. végéig ő vezette az iskolát. 1896. január 1-én, 46 évi munkáját megköszönve nyugdíjazták. 1896. márciusától új tanítót alkalmaztak Csáky Zsigmond személyében, aki epilepsziás rohamai miatt, egy idő után már nem tudta egyedül ellátni feladatát. A járásban így Szentlőrinc után, Szabadszentkirályon volt a második kéttanítós iskola. A második tanító Kletzl Mária kántortanító 1916-ban jött a településre. Ő és leszármazottai évtizedeken át dolgoztak itt, pedagógusként. Utolsó rokona 1981-ben ment nyugdíjba.

 

Az iskola 8 évfolyammal való működését kezdetben összevont osztályokkal oldották meg az alsós osztályokban: 1-3-as, 2-4-es összevonás volt. Az intézményben hagyományosan működött a napközis ellátás, az alsó és a felső tagozatban is. A környező települések közül Gerdében és Velényben volt iskola a 60-as, 80-as évekig, de lassan az összes település gyermekei Szabadszentkirályra kezdtek járni. Legtovább a gerdei iskola tartott ki, itt 1982-ig működött az alsó tagozat.

 

Az intézmény beiskolázási körzete Szabadszentkirály, Gerde, Pécsbagota és Velény községek. Az iskolában 1-8. évfolyamon egy-egy tanulócsoport működik. A létszám: 126 fő, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya: 40 % feletti.

 

Céljaink: Intézményünkben olyan légkört kívánunk teremteni, ahol a gyermekek otthon érzik magukat. Szeretnénk olyan gyermekeket nevelni, akik körében a tudásnak, a szorgalomnak és a munkának becsülete van;

· kötődnek lakóhelyükhöz;

· szeretik és védik a természetet;

· az emberi kapcsolatok kialakításában az egymás tiszteletén alapuló együttműködésre törekszenek;

· elfogadják a másságot;

· gyakorlatiasak, nyitott gondolkodásúak;

· képességeik szerint a legtöbbet akarják és tudják önmagukból kihozni.

 

Tárgyi feltételek: Az iskola ideális parkos környezetben, parkos, ligetes kiépítésben található. Minden tanulócsoport önálló tanteremmel rendelkezik. Egy 2004-ben megnyert PHARE pályázatnak köszönhetően az intézmény épülete bővült egy új szárnnyal. Természettudományos szaktanterem, 24 munkaállomásos informatikai szaktanterem és multimédiás könyvtár kiépítésére került sor ekkor. 2007-ben konzorciumi keretek közt, HEFOP pályázattal megvalósult a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelése, melyet azóta is folytatunk. A pályázatnak köszönhetően több modern oktatástechnikai eszközzel bővült a rendelkezésünkre álló eszközpark.