ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Karácsonyi témanap a Szentlőrinci Általános Iskolában

A járvány különleges helyzetet teremt, szokásos témanapunkat kicsit szerényebb körülmények között tartottuk meg. De a szürke hétköznapokba egy kis örömöt talán sikerült belecsempésznünk.

Az alsósok a szombati projektnapon változatos, a tanulók életkorának és érdeklődési körének megfelelő kézműves foglalkozásokkal hangolódtak a közelgő ünnepekre. Volt színezés, üdvözlőkártya készítés, karácsonyfadísz készítés, Luca-búza vetés. Készültek papírból Mikulások, rénszarvasok, hóemberek.

A karácsonyi témanap keretein belül tanórákon videót néztünk az angliai karácsonyi szokásokról, melyet összehasonlítottunk a magyarországi hagyományokkal. A kisebbekkel minikönyvet készítettünk, karácsony témához kapcsolódó feladatlapot töltöttünk ki. Akasztófáztunk is, a feladványok kizárólag karácsonnyal kapcsolatos szavak, kifejezések lehettek.

Felsőben a karácsonyi projektnapon is változatos programokkal töltöttük el ezt a napot: sokan készítettek karácsonyfadíszeket, feldíszítették a karácsonyfákat és az osztálytermet is, itt is vetettünk Luca-búzát, beszélgettünk a karácsonyi szokásokról, dalokat hallgattunk. A különféle tanórákon igyekeztünk a karácsonyi témakörhöz kapcsolódó feladatokat, rejtvényeket, kvízeket megoldani, verset olvastunk, illetve megzenésített verseket hallgattunk, sőt versmondó versenyt is tartottunk. Karácsonyi szókereső, keresztrejtvény, és illusztrációkészítés színesítette a tananyagot. Mathonopoly játékot játszottunk, - a játék lényege matekpéldák megoldása, ötvözve az ismert Monopoly játékkal, melyet nagyon élveztek a gyerekek. Készítettünk egy "kémiás karácsonyfát" színes vegyszerekből és néhány érdekes kísérletet végeztünk, például elefántfogkrém, vihar a kémcsőben. Karácsonyi sütemények receptjeihez kapcsolódó feladatokat oldottunk meg, melyet otthon is bárki kipróbálhat. Így készültünk  2020 decemberében a karácsonyra…

 

Alsós karácsonyi témanap galériájának megtekintése

Felsős karácsonyi témanap galériájának megtekintése