ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás

A világ legnagyobb természeti kiállítása 2021-ben Budapesten került megrendezésre. Témája a vadászat, természetvédelem, a vizes élőhelyek, a természetmegőrzés és annak jövője, az orvvadászat és az innováció. Ezek mind nagyon érdekes és aktuális témák. Ezért nagy érdeklődéssel indultunk Budapestre 2021. október 12-én fél nyolckor a vasútállomásról. A rendezvényen iskolánkból több, mint 70-en vettünk részt.

Több csarnok különböző témákkal várt minket. A Nemzetközi Csarnok a külföldi vendégek kiállításainak helyszíne volt, ezen keresztül egy sétával bejárhattuk az egész világot. Megismerhettük a világ állatait. A Hal, Víz és Ember pavilonban Magyarország jellegzetes vizes élőhelyeit ismerhettük meg. Az ország legnagyobb kiállítási akváriumát is láttuk 110 kilós és 2 méteres halakkal. Láthattuk a védett fajok preparátumait is. A Hagyományos Vadászati Módok kiállításon megnézhettük az agarászat és solymászat, íjászat és elöltöltő fegyveres vadászat bemutatását. Vállalkozó kedvű diákok ki is próbálhatták az íjászatot. A Hazai és Nemzetközi Trófeakiállítás a legkiválóbb hazai trófeák mellett a nagyvilágból érkező, különlegesen értékes darabokat mutatta meg nekünk. A központi magyar kiállításon láttuk a leghíresebb vadászaink és természetbúváraink szobrait. Bemutatták a magyar nagyvadak preparátumait és a nagyszentmiklósi aranykincs hiteles másolatát.

Este 20 órakor érkeztünk haza Szentlőrincre, tele élménnyel és vásárfiával. Mindenki kellemes fáradtsággal indult haza a vasútállomásról.

 

A galéria megtekintése