ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Zánkai kirándulás

Zánkai kirándulás

Május 18-20 között, tavaszi osztálykiránduláson vettek részt Zánkán iskolánk 7-8. évfolyamos tanulói. 53 diákkal és 5 kísérő pedagógussal vágtunk neki a kalandnak az Erzsébet Alapítvány jóvoltából. A kirándulás ideje alatt hajóztunk, csapatépítő játékokon, akadálypályákon, íjászaton, trambulinon szórakoztunk. Az esti órákat koncerttel és discoval tették számunkra még izgalmasabbá. A legbátrabbak még a Balatonban is megmártóztak.

Fuvola tanszakunk sikerei, eredményei - AMI

Fuvola tanszakunk sikerei, eredményei - AMI

Az utóbbi egy hónapban művészeti iskolánk fuvolistáinak két alkalommal is lehetőségük adódott megmutatni tehetségüket. Április 28-án Bólyban a baranyai megyei fuvolások találkozóján két növendékünk Boha Viktória és Soós Pálma is nagyon szépen szerepelt, így a zsűri mindkettejük fuvolajátékát ezüst oklevéllel jutalmazta.

Beiratkozás a Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskolába

Beiratkozás a Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskolába

Tisztelt Szülők, Kedves gyerekek!

A következő, 2022/23-es tanévre is van lehetőség beiratkozni a Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol megtanulhattok különböző hangszereken játszani, vagy a festészet ill. kézműves órákon a kézügyességeteket, kreativitásotokat fejleszthetitek.

Medve Szabadtéri Matekverseny

Medve Szabadtéri Matekverseny

Április 23-án szombaton Medve Szabadtéri Matekversenyen vettek részt iskolánk 5-6-7. osztályos tanulói 4 csapattal, Pécsett, a Zsolnay Negyedben. Közel 700 főnyi diáksereg gyűlt össze. Közös bemelegítést követően a csapattagok együtt töprengtek a feladványokon, miközben állomásról állomásra rótták a kilométereket.

A két, 7-esekből álló „Kismedve” kategóriás csapatunk bronzmedve rangot szerzett, az 5. és 6-os „Medvebocs” kategóriás csapatok pedig ezüstmedve rangot értek el, a 6-os csapat 16. helyen végzett. Természetesen medvével is találkoztunk.

Alsós vers- és prózamondó verseny

Alsós vers- és prózamondó verseny

2022. április 11-én iskolánkban szavalóversennyel köszöntöttük a Költészet Napját. Közel ötven alsó tagozatos kisdiák tanult meg, és adott elő, szebbnél szebb verseket.

A legjobbak könyvjutalmat vehettek át.

Első évfolyam

1.       Jávori Camilla 1.b

          Péter Soma       1.c          

2.       Határszéli Katalin 1.a

          Győrfi Lóránt 1.c

3.       Kővári Heléna 1.c

Második évfolyam

Budapesten kirándultak az alsósok

Budapesten kirándultak az alsósok

2022. április 12-én nagy útra indult az alsó tagozat. Több mint kétszáz tanuló és tanítóik utaztak Budapestre. Az úticél a Parlament megtekintése volt. De a Hősök Tere és a Nemzeti Múzeum is néhány osztálynak belefért a programjába. Majd a délutánt a Fővárosi Állat-és Növénykertben töltötték. A városban metróval utaztak, ami szintén nagy élmény volt. Fáradtan, de a jól eltöltött nap örömével érkeztek haza! A gyerekek szerint ilyen kirándulásból sok kellene, minden tanévben!

 

Matekverseny eredmények

Matekverseny eredmények

Zrínyi Matematikaverseny megyei fordulója március 7-én zajlott, ezt egy iskolai forduló előzte meg. Iskolánk 20 tanulója nevezett a versenyre. Több tanulónk ért el szép eredményt, gratulálunk nekik!

 

3. osztály

13    Magyar Levente                

19    Stefák Diána

 

5. osztály

76    Busi István Bertold 

 

6. osztály

30    Csabai Márton 
48    Szőke Patrik 

 

7.osztály

65    Vilheim Szabolcs   

 

8. osztály

Az Ifisuli Túraklub kirándulása, Föld Napja alkalmából

Az Ifisuli Túraklub kirándulása, Föld Napja alkalmából

Az Ifisuli Túraklub múlt szombati túrája a Föld Napjához kapcsolódott. Útvonalunk a Gesztenyéstől a Kisréten és a Dömörkapun át a Tettyéig vezetett. Megcsodáltuk a medvehagymával borított hegyoldalt és a sok tavaszi virágot. Geoláda keresés mellett ezúttal dióhéjban a tájfutással is ismerkedtünk, egy térkép és az elrejtett pontok révén.

Német színház

Német színház

A Szentlőrinci Német Önkormányzat jóvoltából a német nyelvet tanulók a szekszárdi Német Színház előadásában 2 előadást nézhettek meg április 7-én.

KISTÉRSÉGI KÖLYÖKATLÉTIKA VERSENY

KISTÉRSÉGI KÖLYÖKATLÉTIKA VERSENY

2022. április 22-én délelőtt iskolánkban kistérségi KÖLYÖKATLÉTIKA versenyt rendeztünk az alsó tagozatos diákok részére. Bicsérd, Hetvehely, EGYMI, Szabadszentkirály és Szentlőrinc 10 fős csapatai mérték össze ügyességüket futásban, dobásban, ugrásban. A jó hangulatot a zene, a színes eszközök és a hagyományostól eltérő versenyszámok biztosították. Minden résztvevő a névre szóló oklevele mellé energia pótlásként csokit és üdítőt kapott. Az első három helyezett csapat tagjai büszkén viselték nyakukban a csillogó érmeket. A vándorserleget az Ifisuli versenyzői emelhették a magasba.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Közös csatornájára