ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

Október 23.

Október 23.

„56 izzó ősze volt,

Magyarország remény és pokol.

Gyűlt a tömeg, és a harag nőtt,

Egy hazug világ szilánkokra tört,

Megmozdult a föld.”

 

A népmese napja

A népmese napja

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. Iskolánkban is hagyomány, hogy megemlékezünk erről a jeles napról.

Az alsó tagozat ebben az évben zenés köszöntővel és meseszereplőkkel várta kisdiákjait. Egy mese kártyát kaptak ajándékul, amivel saját mesét alkothattak. Közös programként Múth Ádám mesélt, énekelt, zenélt. Mesés délelőtt volt.

 

HATODIKOS TANULÓK A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN

HATODIKOS TANULÓK A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN

Idén szeptember végén indult újra a Lázár Ervin Program, amely minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc, és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

2021. október 5-én, a hatodik évfolyamosok a LÁZÁR ERVIN PROGRAM segítségével a Fővárosi Nagycirkuszba látogattak. Az előadás izgalmas és érdekes volt: számos artistával, légtornásszal, zsonglőrrel, bohóccal, kutyaidomárral ismerkedhettünk meg.

 

Az aradi vértanúk emléknapja

Az aradi vértanúk emléknapja

Az 1848–49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján 1849. október 6-án 13 honvéd főtisztet végeztek ki Aradon. Mártírhalálukkal egy napon végezték ki Magyarország miniszterelnökét is Budapesten.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Szeptember 24-én, pénteken este a Kutatók Éjszakája programsorozaton vett részt Pécsett iskolán huszonnégy tanulója, Varga Ágnes és Duliné Bulla Edit kíséretében.

Az országos esemény Pécsi Egyetem Természettudományi Karán megvalósult programjai közül néhány igazi látványosságot választottunk ki: színes és tanulságos fizikai-kémiai kísérleteket, mikroszkópos bemutatót, csillagászati bemutatót látogathattak végig a diákok, és szinte minden helyszínen volt lehetőség interaktív részvételre is. Nagy élmény volt.

 

KILÁTÓ-TÚRA

KILÁTÓ-TÚRA

Az Ifisuli Túraklubjának első túrája az elmúlt vasárnap valósult meg a Mecseki Parkerdő területén. 

Országos könyvtári napok

Országos könyvtári napok

Rajzpályázat - Kedvenc helyem Szentlőrincen

Rajzpályázat - Kedvenc helyem Szentlőrincen

Halloween rajzpályázat

Halloween rajzpályázat

Geresdlak, a kiállítások faluja

Geresdlak, a kiállítások faluja

Szeptember 20-án a Szentlőrinci Általános Iskola németet tanuló 6. és 7. osztályos tanulói Geresdlakra kirándultak. Megismerték a sváb falu történetét, érdekes előadást hallhattak a régi népi hagyományokról, történetekről, a falu szokásairól.

Több kiállítást is sikerült megnézniük: a Babaházat, a Kézimunka, Kendő, Vállkendő kiállítást és az országosan is híres Mézeskalácsfalut.

A nap zárásaként kóstolót is kaptak a finom geresdlaki gőzgombócból. Az utazást teljes egészében a szentlőrinci Német Önkormányzat finanszírozta. Köszönet a szép élményért.

 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szentlőrinci Általános Iskola csatornájára