ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Szülői tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Szeptember elsején becsengetnek, megkezdődik újra a tanítás az iskola épületében. Hogy ez mindennapos legyen, néhány alapvető szabály betartására és betartatására lesz szükség . Ebben kérem az Ön/Önök és gyermeke/gyermekük aktív, felelősségteljes és fegyelmezett együttműködését.

 

Szabályok:

· Kizárólag egészségesen, tünetmentesen látogatható az intézményünk. A szülő kötelessége, ha gyermekén otthon tüneteket észlel, akkor az intézményt haladéktalanul értesítse a 73/570-191-es számon. Ha az intézményben tünetet észlelünk egy gyermeknél, akkor a tanulót elkülönítjük, mi is azonnal értesítjük a szülőjét, aki haladéktalanul el kell, hogy jöjjön gyermekéért és telefonon fel kell vennie a kapcsolatot gyermekorvosával. Ezzel egyidőben kötelezettségünk értesíteni az iskolaorvost is.

· Maszk viselése egyelőre nem kötelező, de saját döntés értelmében lehetséges és ajánlott is a tanulók számára, főként a közösen használt területeken (folyosókon, mosdókban), ahol a biztonságos távolágtartás nem valósítható meg.

· Szülők az intézménybe nem léphetnek be. Kérjük, hogy az udvaron búcsúzzanak el gyermeküktől, délután ott várják őket a csoportosulás elkerülésével.

· Ügyintézés telefonon (osztályfőnökön keresztül, az intézmény: 73/570-191 számon érhető el.)

· Az intézménybe külsős látogató csak szájat és orrot eltakaró maszkban, kézfertőtlenítés és lázmérés után léphet be, csak a legindokoltabb esetekben, portai szolgálaton keresztül.

· Kézfertőtlenítésre a bejáratoknál van lehetőség, ennek használata mindenki számára kötelező. A gyakori, alapos szappanos kézmosást naponta többször végeztetjük tanulóinkkal, illetve tanítjuk őket a zsebkendőhasználat és a köhögési etikett helyes elsajátítására is. Kérjük a szülőket, hogy odahaza Önök is segítsék ennek megtanulását, alkalmazását.

· Lehetőség szerint nyitott ablakok mellett tanítunk, a testnevelés órákat a szabadban szervezzük. Sokszor szellőztetünk, így kérjük a szülőket, hogy az időjárás változásával gyermekük számára megfelelő ruházatot biztosítsanak.

· Az ebédeltetés feltehetően elhúzódik a kézfertőtlenítés, a védőtávolság betartatása és az osztályok keveredésének elkerülése miatt. A várakozáshoz türelem és megértés szükséges.

· Az a tanuló, aki hatósági karantén miatt, vagy betegség miatt hiányzott, csak orvosi igazolással jöhet vissza az iskolába.

· Amennyiben minden óvintézkedésünk ellenére Covid 19 fertőzés megjelenik intézményünkben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közösen dönt arról, hogy szükséges-e elrendelni az intézményünkben más munkarendet. A tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről a végső döntést az Operatív Törzs hozza meg. Kérem a szülőket, hogy erre is készüljenek fel, amennyire tudnak. Tavaszi tapasztalataink azt mutatják, hogy együttműködésükre számíthattunk. Reméljük, ez a helyzet nem fog megismétlődni. Ha mégis digitális térbe kényszerülünk igyekszünk egységes protokoll alapján folytatni a tanítást. Ehhez szükségünk lesz néhány adatra, amit az osztályfőnökön keresztül tudnak eljuttatni.

A fenti pontok mindenkitől áldozatot kívánnak. A meghozott áldozatokért nagyon hálásak is leszünk. Ám ez áldozat mégsem akkora, mintha az intézmény bezárására kényszerülnénk. Gondoljanak erre és kérem, vegyék tudomásul a kellemetlen szabályokat is, segítsenek annak betartatásában minket. Csak az Önök együttműködésével, megértésével, támogató magatartásukkal valósulhat meg a személyes jelenlétet igénylő tanítás a 2020/2021-es tanévben.

A kiadott protokoll módosításig, vagy visszavonásig marad érvényben.