ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Suli-ovi beköszönő

Kedves Szülők! Kedves leendő első osztályosok!

A jelen járványügyi helyzet nem teszi lehetővé számunkra, hogy a hagyományos módon hívjuk meg Önöket és Gyermekeiket suli-ovi programjainkra, de honlapunkon igyekszünk folyamatos tájékoztatást adni annak érdekében, hogy megismerhessék iskolánkat és a beiratkozás feltételeit. Ezzel szeretnénk az óvoda – iskola átmenethez segítséget nyújtani.

A gyerekek tanulmányainak sikeres elindítása, személyiségének fejlesztése, formálása nagy felelősség mind a szülő, mind a pedagógus számára. Az iskolába lépő gyermek új közösségbe, számára ismeretlen környezetbe kerül. Az osztályokban olyan pedagógusok tanítanak és nevelnek, akik fontosnak tartják, hogy a gyerekek játékosan, élmény alapú oktatás keretében sajátítsák el az alapozó szakaszban mindazt, ami a továbbhaladáshoz szükséges.

 

Az általános képzésen túl, milyen lehetőségeket kínálunk iskolánkban?

A nyelvtanulás, egy újabb nyelv ismerete nagyon fontos szerepet játszik a 21. századi ember életében. A korai nyelvtanulásnak ma már számos előnye ismert és bizonyított. A gyermekek az új nyelvvel történő játékos találkozás során nem csak magát a nyelvet sajátítják el, megismerkedhetnek egy másik gondolkodásmóddal, kultúrával is. Az idegen nyelv bevezetésével a gyerekek logikai képességét is fejlesztjük, és hozzásegítjük őket ahhoz, hogy hasznos információkkal bővüljön tudásuk. Iskolánkban az alábbi lehetőségek közül választhatnak:

német nemzetiségi nyelvoktatás

A német nemzetiségi osztályban heti öt német nyelv és irodalom óra és egy népismeret biztosítja az alapszintű tudás megszerzését.

• angol idegen nyelv tanulása

Az általános tantervű osztályban alsó tagozaton heti két, majd felső tagozaton 3 órában tanulhatnak angolul a gyerekek.

 

A linkre kattintva a jelenlegi első osztályosok német óráiból mutatunk egy kis ízelítőt:

https://drive.google.com/file/d/1MkdSf1WFfK0JZFWJQPSvVaLSHzf3Sfw6/view?usp=sharing

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOS KISGYEREKET ISKOLÁNKBAN.