ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Ismét részt veszünk az ÉPÍT-ÉSSZEL versenyben

ÉPÍT-ÉSSZEL címmel rendez a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara építőipari szakmaismereti versenyt pályaválasztás előtt álló 6-7. osztályosoknak. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre.

A verseny első fordulójában egy szakmaismereti kérdőív online kitöltése volt a feladat, majd a kérdőívet helyesen megoldó csapatok különböző helyszíneken üzemlátogatásokon vehettek részt, ahol bepillantást nyerhettek az építőiparhoz kapcsolódó üzemek, vállalkozások napi tevékenységébe, megismerkedhettek az építőipari szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal, és a kész termékekkel. A második forduló ideje alatt minden csapatnak egy kis épületet kell építenie. Az építéshez a főbb alapanyagokat az Iparkamara biztosította.

2020.03.03-án a Szentlőrinci Általános Iskola és AMI két csapata Pécsett, a JAF HOLZ UNGARN KFT.-nél vett részt egy üzemlátogatáson. A gyerekek a faipar területéről szerezhettek hasznos ismereteket, mely nagyban segítette az ÉPÍT-ÉSSZEL verseny második fordulójára való felkészülésüket. A gyerekek gőzerővel építkeznek Berki Judit néni és Klaudia néni közreműködésével.

Szurkolunk, hogy a döntőn is ott lehessetek!

A galéria megtekintése