ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Iskolai beiratkozásról szóló szülői tájékoztató

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2021/2022. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 19/2021. (III. 10.) EMMI határozata alapján történik.

Értesítjük, hogy a 2021/2022.tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során online módon vagy személyes megjelenéssel van lehetősége beíratni tanköteles korú gyermekét.

 

Beiratkozás online módon:

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül. Az elektronikus formában történő jelentkezésre 2021. április 10-től nyílik lehetősége azalábbi linkre kattintva: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig lesz nyitva.

A következő linken (YouTube videók) segítséget, tájékoztatást kaphat a beiratkozás online (kréta rendszerben történő) menetéről: https://www.youtube.com/watch?v=N4uXSDBvj8M&feature=youtu.be

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (e-mailben: ifisuli@szentlorinc.hu) intézményünk részére. Az adatok módosítását ügyintézőnk a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi.

Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz. Ezután nyílik lehetősége gyermekét egy másikiskolába beiratni.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

 

Beiratkozás személyesen:

A beiratkozás indokolt esetben személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, 8:00 - 16:00 óráig a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Személyes jelenléttel történő beiratkozás esetén iskolánkban az alábbiak betartását kérjük:

-telefonon történő előzetes időpontegyeztetés az iskolatitkárságon (73/570-191)

-beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatása

 

Dokumentumok:

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség:

- Születési anyakönyvi kivonat

- A gyermek és szülők/törvényes képviselők személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány

- A gyermek nevére kiállított TAJ kártya

- A gyermek és szülők/törvényes képviselők nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

- Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

- Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

- NEK adatlap diákigazolványhoz (Kormányhivatalban lehet igényelni)

 

Szükséges továbbá az alábbi dokumentumok kitöltése:

JELENTKEZÉSI LAP:

https://drive.google.com/file/d/1r9A-Ps7N7DOKBUew8FYeC2I5Ss_8hxXC/view

NYILATKOZAT a gyermek törvényes képviseletéről:

https://drive.google.com/file/d/1nW23-6qO9AswpMaXpIOr7zxYfEDFpLH2/view

NYILATKOZAT iskolai fotó, videó anyag készítéséhez:

https://drive.google.com/file/d/1n_j1InUjWr-9lXAgYK4pQ-keli9eED18/view

NYILATKOZAT etika/ hit- és erkölcstan oktatásról:

https://drive.google.com/file/d/1PiKMscovmbTQQCLe49U3IQHenHQ-Vpab/view

KÉRELEM a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételhez:

https://drive.google.com/file/d/1yKBxTLAhbHmnAtvmz3QZrL3_1Iivg9jd/view

NYILATKOZAT a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről:

https://drive.google.com/file/d/19kDLwEnCUreiMZi68H3AtmxC3QZT2awl/view

NYILATKOZAT az angol nyelvoktatásban való részvételről:

https://drive.google.com/file/d/10eY8wJSKbn51mvYfoHBSbL7jVI5xouB4/view

 

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után (legkésőbb két héten belül) Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választ. A hit-és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás során kérdése merül fel, iskolánk titkárságán a 73/ 570 191 es telefonszámon kérhet segítséget minden hétköznap 8-12 óráig, vagy e-mailben az ifisuli@szentlorinc.hu címen.

A gyermek iskolába történő felvételéről 2021. április 23-ig születik döntés, melyről a szülők/törvényes képviselőkírásos tájékoztatást kapnak.

 

SZÁMÍTUNK EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKRE. SIKERES BEIRATKOZÁST KÍVÁNUNK!