ADÓ 1%

 

Adója 1%-át felajánlhatja a Szentlőrinci Általános Iskola Szülői Szervezete számára is: 19035316-1-02

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA

ISKOLAGYÜMÖLCS PROGRAM

 

         

 

 

 

 

Fenntarthatósági témahét 2020. október 5-9

    

 

Az alsó évfolyamon az alábbi témákról beszélgettek: klímaváltozás, üvegházhatás, a víz szerepe, a kerékpáros közlekedés, a hagyományos autók környezetszennyező, valamint az elektromos autók környezetkímélő hatása. Fontos kérdés volt: ki mivel jön az iskolába?

De nem csak beszélgettek, hanem madárijesztőt barkácsoltak újrahasznosított anyagokból, dekorációt készítettek szelektív hulladékgyűjtésből származó tárgyakból, plakátot készítettek, sokféle társasjátékokat játszottak.

A fenntarthatósági témahéten a felsős osztályok a környezetszennyezéssel, ezen belül a mindennapokban megtermelt szeméttel foglalkoztak.  Minden pedagógus legalább egy tanórán foglalkozott az adott témával az általa tanított osztályokban.

Többek között megtanulták mi a különbség a szemét és a hulladék között. Osztályozták/ szelektálták a hulladékokat (mit és mire lehet használni, újra felhasználni, feldolgozni, stb.). Külön kiemelték a szelektív gyűjtés folyamatát, fontosságát, szerepét a környezettudatos életvitelben.

Nyomon követték a hulladékok útját a háztartásoktól kiindulva egészen az újra hasznosításukig, lerakóban való tárolásukig. Bepillantást nyerhettek a hulladékok osztályozásába (zöld-, papír-, fém-, műanyag- és üveghulladék), esetleges otthoni felhasználásukba.

A nehezen vagy lassan lebomló hulladékok ökológiai hatását a tengerek élővilágára kifejtett hatását, és ezáltal a mindennapokban minket és az egész bolygót érintő káros hatásokat kiemelten érintették a tanórák, külön szó esett a mikro műanyagokról és az úszó szemétszigetekről.